Claim jouw GRATIS PT

Personal trainer aan huis of private gym?

Waar ligt jouw voorkeur?

Wanneer je op zoek bent naar een personal trainer, kan je kiezen tussen 2 soorten: personal trainer aan huis en personal training in een private gym.

Personal training is een effectieve manier om persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Met professionele begeleiding, extra motivatie en een stok achter de deur zal je met een optimale mindset aan de slag kunnen. Of je nu kiest voor een personal trainer aan huis of een personal trainer in een private gym, beide opties hebben zo hun eigen voordelen. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke vorm van personal training het beste bij jou past.

In dit artikel geven we uitleg over verschillen tussen deze twee vormen van personal training. We hopen dat jij de beste keuze kan maken om een personal trainer te vinden die het beste bij jou past.

Personal trainer aan huis

Een personal trainer aan huis is een proffesional die naar jou toekomt om je te helpen met het behalen van jouw fitness- en gezondheidsdoelen. Bij jou thuis, buiten in het park of in een openbare sportschool gaan jullie aan de slag met sport, beweging en voeding. 

Voordelen:

 • Gemak: het grootste voordeel van een personal trainer aan huis is het gemak. Je bespaart tijd en energie omdat je niet naar een sportschool hoeft te reizen.
 • Privacy: trainen in het comfort en de privacy van je eigen huis is ideaal voor mensen die zich zelfbewust voelen in een sportschoolomgeving. Echter kan een private gym hier ook uitkomst bij bieden.
 • Flexibiliteit: sessies kunnen gemakkelijker worden gepland rond je persoonlijke en professionele verplichtingen, waardoor je meer controle hebt over je trainingsschema.
 • Gepersonaliseerde aandacht: zonder de afleiding van een andere mensen kan de trainer zich volledig concentreren op jouw behoeften en doelstellingen.

Nadelen:

 • Ruimte en uitrusting: je bent beperkt tot de ruimte en de fitnessapparatuur die je thuis hebt, wat sommige soorten trainingen kan beperken.
 • Kosten: personal training aan huis kan duurder zijn vanwege de extra tijd en reiskosten voor de trainer.

 

Personal trainer in een private gym

Een personal trainer in een private gym heeft in veel gevallen een eigen gym waar zijn/haar klanten naartoe komen voor de wekelijkse trainingen en voortgangsgespreken. Vaak kan je buiten de personal trainingssessies ook zelf komen trainen in de private gym. 

Voordelen:

 • Uitrusting: een private gym biedt toegang tot een breed scala aan hoogwaardige fitnessapparatuur en faciliteiten, waardoor je training divers en uitdagend wordt.
 • Omgeving: de energieke omgeving van een gym kan motiverend werken en je stimuleren om harder te trainen. Ook is er veel meer ruimte om oefeningen goed uit te voeren.
 • Flexibiliteit: in een private gym kies jij zelf jouw trainingsmomenten en stem je die af met de personal trainer. Zo kan je jouw trainingen inplannen wanneer het voor jou het beste uitkomt.
 • Professionele setting: een private gym biedt een professionele setting die specifiek is ontworpen voor training, wat de kwaliteit en effectiviteit van je workouts kan verhogen.

Nadelen:

 • Reistijd: afhankelijk van de locatie van de gym moet je mogelijk rekening houden met reistijd waardoor een trainingssessie meer tijd kan kosten. 

Enkele resultaten van anderen met personal training

Waarom personal training een uitkomst kan bieden

Personal training, of het nu aan huis is of in een private gym, biedt een op maat gemaakte aanpak die rekening houdt met jouw unieke fysieke conditie, persoonlijke doelen en voorkeuren. Een gekwalificeerde personal trainer van RowinPT zal je voorzien van deskundige begeleiding, motivatie, en een gestructureerd trainingsplan dat veilig en effectief is. Dit kan bijzonder waardevol zijn voor mensen die nieuw zijn in fitness, herstellen van een blessure, of specifieke fitnessdoelen hebben, zoals gewichtsverlies, spieropbouw of het verbeteren van de algehele conditie.

Is personal training in een private gym iets voor jou? 

Of je nu net begint met sporten, een ervaren atleet bent, of ergens daartussenin, personal training bij RowinPT in Arnhem biedt de ondersteuning, expertise en motivatie die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Onze professionele trainers in onze private gym staan klaar om je te begeleiden op jouw unieke fitnessreis, met persoonlijke aandacht, deskundig advies en een ondersteunende omgeving. Neem vandaag nog contact op met RowinPT en ontdek hoe begeleid sporten jou kan helpen om niet alleen fitter, maar ook gelukkiger en gezonder te worden.

 

Jij bent er klaar voor, samen gaan wij jouw doelen behalen!