Claim jouw GRATIS PT

Afvallen met behulp van Personal Training

Efficiënt afvallen

Met onze persoonlijke begeleiding gaan we dit keer echt jouw afslankdoelen behalen!

Afvallen is vaak een uitdaging, ongeacht je leeftijd, achtergrond of fitnessniveau. Met talloze diëten, trainingsschema’s, ‘wonderpillen’ en ‘fatburners” op de markt, is het logisch als je eigenlijk geen idee hebt hoe je moet beginnen. Eigenlijk is er één methode om af te vallen die eigenlijk altijd werkt, een methode met persoonlijke aandacht en deskundige begeleiding! Dit is precies wat RowinPT in Arnhem aanbiedt. 

Wil jij graag afvallen in Arnhem, lees dan onderstaand artikel. We helpen je graag op weg! 

Afvallen in het kort

Op een wetenschappelijk niveau wordt gewichtsverlies bereikt wanneer er een dagelijks calorie-tekort ontstaat. Dit betekent dat het aantal calorieën dat je verbrandt (via basis metabolisme, dagelijkse activiteiten en lichaamsbeweging) groter is dan het aantal calorieën dat je dagelijks binnenkrijgt via voeding en drinken. 

 1. Basaal metabolisme: dit is de hoeveelheid energie die ons lichaam nodig heeft om basisfuncties uit te voeren, zoals ademhalen, bloedcirculatie, cel productie en nog veel meer. Hierdoor verbrand je door de dag heen al een X aantal calorieën, hoeveel je verbrand verschilt per persoon.
 2. Thermogenese van voeding: dit is de energie die wordt gebruikt om voedsel te verteren, absorberen en op te slaan. Ook hier verbrand je als het ware ”gratis” calorieën mee. Het is is veel gevallen alleen niet genoeg om een calorie te kort te creëren en dus af te vallen.
 3. Fysieke activiteit: dit omvat zowel geplande lichaamsbeweging als ongeplande activiteiten zoals lopen of huishoudelijk werk. Vooral bij het geplande lichaamsbeweging kunnen we een mooie extra verbranding tot stand laten komen. Sporten is hier een belangrijk onderdeel in.
 

Het programma van Rowin PT: afvallen in Arnhem

Wil jij graag afvallen in Arnhem? Dan kan Rowint PT een uitkomst bieden. Wij hebben namelijk een uniek personal training programma waarbij we jou 1 op 1 helpen om op een efficiënte manier af te vallen. Dit doen we door constante begeleiding en een trainingsruimte bij ons op locatie in Arnhem.

 1. Individuele aandacht: bij Rowin PT is elk trainingsprogramma uniek afgestemd op jouw niveau. Er wordt rekening gehouden met jouw specifieke behoeften, doelen en fysieke capaciteiten. Op deze manier proberen we het afvallen zo aangenaam mogelijk te maken voor jou.

 2. Gebalanceerde aanpak: afvallen gaat niet alleen over bewegen. Het is een combinatie van de juiste voeding, regelmatige training en een positieve mindset. Rowin PT zorgt ervoor dat al deze elementen op een efficiënte manier worden aangepakt.

 3. Voortdurende begeleiding: afvallen is een reis, en zoals bij elke reis, zijn er hoogte- en dieptepunten. Met een personal trainer van Rowin PT aan je zijde krijg je de nodige ondersteuning en motivatie, zelfs op de moeilijkere dagen. Je kan ons dan ook elke dag bereiken! 

Enkele resultaten van anderen

8 tips om direct te beginnen met afvallen

 1. Hydratatie: drink voldoende water gedurende de dag. Dit helpt niet alleen om je lichaam gehydrateerd te houden, maar kan ook het gevoel van honger verminderen. Door minder te eten, hoef je ook minder calorieën te verbranden. In water zitten 0 calorieën!

 2. Kies voor volkoren: vervang wit brood en pasta door hun volkoren varianten. Ze bevatten meer vezels en zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Let wel op, volkoren producten zorgen er niet voor dat je afvalt, ze helpen om het honger gevoel beter te vervullen en dus zou dit moeten betekenen dat je minder gaat eten.

 3. Beperk bewerkte voeding: probeer zo veel mogelijk natuurlijke en onbewerkte voeding te eten. Vermijd voedingsmiddelen met toegevoegde suikers en ongezonde vetten. 

 4. Rust en herstel: zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt. Een uitgerust lichaam heeft een efficiënter metabolisme en kan beter omgaan met stress. Alleen maar sporten en bewegen achter elkaar is dus niet altijd de beste methode!

 5. Begin de dag goed: start je dag met een gezond ontbijt. Denk aan havermout, vers fruit of kwark.

 6. Actieve pauzes: probeer elk uur een korte beweegpauze te nemen, vooral als je een zittend beroep hebt. Een paar minuten rekken of een korte wandeling kan wonderen doen.

 7. Kook zelf: door zelf te koken, heb je controle over wat je eet. Experimenteer met gezonde recepten en ontdek nieuwe smaken. Vergeet ook zeker tip 3 niet wanneer je gaat koken!

 8. Thuis workouts: er zijn tal van eenvoudige oefeningen die je thuis kunt doen, zoals squats, push-ups of zelfs yoga. Zoek online naar leuke oefeningen of vraag ons om aanbevelingen.

Jij bent er klaar voor, samen gaan wij jouw doelen behalen!